Monaco Yacht Show 2011
De eerste dag zit er op, wat een heerlijkheid om van de vorige show met windkracht 10, regen en een graad of 7 te gaan naar Zon, 27 graden en windstil.
Tijdens de HISWA te water had je een zuidwester nodig, hier een zonnehoedje en airco in het beursgedeelte.

Er is weer enorm veel te zien hier in Monaco, prachtig nieuwe tenders, nieuwe designs voor superjachten veel noviteiten op het gebied van hybride aandrijvingen en het gebruik van Carbon en Kevlar zie je steeds meer. De eerste dag eigenlijk een “buitenland” dag. Gesproken met yachtbuilders, Brokers/Charters, verschillende havens en toeleverancier uit de VS, Nieuw Zeeland,Frankrijk, Italie, Turkije, Kroatie en Spanje.

Morgen de “Holland” dag met dus meer info vanaf de MYS. Dat deze beurs belangrijk is voor Nederland mag wel blijken uit de vele exposanten, en als je rondloopt hoor je toch erg veel Nederlands onder de bezoekers.
En wat ook zo bijzonder is dat je net buiten de haven heel wat bekende schepen voor anker ziet liggen, men wordt dan ook netjes met hun tenders in de haven ‘afgeleverd’. Zo liep ik aan wal, even geen namen noemen is ook hier het credo, Mr. Porsche tegen het lijf, die was ook even op bezoek in Monaco wellicht op zoek naar een opvolger van zijn 41 mtr jacht?

Marc Leegwater

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld