Watersportvereniging De Schelde praat volgende maand met de gemeente Vlissingen over uitbreiding van haar jachthaven in de Tweede Binnenhaven. De vereniging heeft in oktober een nieuw ondernemingsplan ingediend bij de gemeente. Die heeft dat niet direct omarmd, en dus is er nog geen knoop doorgehakt. Begin maart praten beide partijen verder over hoe de uitbreiding gerealiseerd kan worden.

De lange reeks gesprekken is gestart in 2002 en in tien jaar tijd heeft voorzitter Hans Vroegindewij al met drie verschillende wethouders aan tafel gezeten. Steeds maar schuift de gemeente Vlissingen een beslissing voor zich uit, terwijl de wachtlijst bij de vereniging groeit en groeit. Potentiële leden wijken al uit naar andere jachthavens.

Ook aan het Vroon-front, voor de aanleg van een commerciële jachthaven in het Scheldekwartier, is het stil. Volgens woordvoerder Piet Otten moet de gemeente eerst afspraken maken met ontwikkelaars. “Alleen een jachthaven heeft geen zin; mensen willen met hun bootje niet tussen zand liggen”, zegt hij tegen dagblad PZC.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld