De Russische olie-miljardair Roman Abramovich staat met zijn jacht bovenaan de lijst van grootste privéjachten ter wereld. Maar er foto’s opgedoken van een mysterieuze super jacht die de Rus van de troon zal stoten.

Voor het eerst zijn beelden vrijgegeven van een jacht die al enige tijd gebouwd wordt bij Lurssen Yachts in Duitsland. Roman Abramovich staat momenteel met zijn Eclipse van 250 miljoen dollar bovenaan de lijst van grootste privéjachten ter wereld. Geschat wordt dat het mysterieuze jacht in Duitsland het record zal breken.

Officiële informatie is nog niet vrijgegeven waardoor het gissen blijft naar de exacte lengte en de eigenaar van het super jacht. Het project met de codenaam Azzam is volgens verschillende bronnen rond de 180 meter en dus groter dan de Eclipse van 163,5 meter.

De beelden van Azzam werden gemaakt toen het werd verplaatst van de grote hal naar het droogdok waar de neus verder afgerond zal worden. Wanneer het toekomstig grootste jacht ter wereld opgeleverd wordt, is nog niet bekend.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld