Dag 4 van de Delta Lloyd Regatta. Hoewel de weersomstandigheden op z’n minst Hollands waren te noemen, windvlagen tot 25 knopen, regenachtig, koud weer en soms slecht zicht, werd er vandaag volop gezeild. Veel Nederlanders deden op het IJselmeer goede zaken.

Algemeen klassement – Nederlanders in de top 5:

• Marit Bouwmeester, Delta Lloyd Kernploeg, Laser radial, 1ste
• Roelof Bouwmeester, Delta Lloyd Kernploeg, Laser standard, 3de
• Nicolas Heiner, Laser standard, 5de
• Lobke Berkhout en Lisa Westerhof, Delta Lloyd Kernploeg, 470 vrouwen, 1ste
• Thierry Schmitter, Delta Lloyd Kernploeg, 2.4mR, 1ste
• Andre Rademaker, 2.4mR, 3de
• Sven en Kalle Coster, Team Coster, 470 mannen, 4de

Paralympische 2.4mR-klasse

Thierry Schmitter voegde vandaag wederom 2 overwinningen toe aan zijn onafgebroken zegelijst tijdens deze World Cup in Medemblik en gaat daarmee overtuigend aan kop in het klassement van de 2.4mR-klasse. Andre Rademaker staat met een 3de en een 2de plek vandaag op een derde positie in het klassement.

Lobke Berkhout en Lisa Westerhof – vrouwen 470-klasse
De wereldkampioenen in de vrouwen 470-klasse, Lobke Berkhout en Lisa Westerhof, gaat het voor de wind op thuiswater. Met twee overwinningen op dag 4 van de Delta Lloyd Regatta gaat het duo aan kop in het klassement. Zaterdag is het de bedoeling nog 2 fleet races te varen in de mannen en vrouwen 470 klasse, waarna aan het einde van de dag ook medal races worden gezeild.

Mannen 470-klasse
Team Coster en Team Steven gingen vandaag regelmatig met elkaar de strijd aan op het water. Steven Le Fevre en Steven Krol wisten de 1ste race van de dag op hun naam te zetten. De Costers werden 5de in die wedstrijd. Tijdens de 2de race van de dag kwam het tot een nek-aan-nek-race tussen beide Nederlandse teams, waarbij de Costers Team Steven wisten in te halen en als tweede te finishen. Le Fevre en Krol zeilden een 6de plek en staan 10de in het klassement. Team Coster staan 4de op de ranglijst. Kalle Coster: “Het was een interessante dag. Mooie wind en goede resultaten, maar we kunnen nog veel beter zeilen. Er is nog ruimte voor verbetering.”

Marit Bouwmeester – Laser radial
Marit Bouwmeester gaat na 4 dagen aan de leiding in de Laser Radial-klasse. Vandaag zeilde de Friesin een eerste en een tweede plek en staat daarmee 7 punten voor op de nummer 2 in het klassement, de Kroatische Tina Milhelic. Marit Bouwmeester: “Het was een goede dag, maar wel lastig met de windshifts en zwarte vlaggen. Maar ik ben zeer tevreden met een eerste en tweede positie vandaag. Ik hou van veel wind. Morgen nog een dag met veel wind en daar ben ik blij om. Ik heb op dag 2 een slechte dag gehad, alles is nog mogelijk. Het hangt allemaal af van morgen, want de punten zitten dicht op elkaar.”

Laser Standard-klasse
Er zitten 3 Nederlanders in de top 10 van de Laser-klasse. Roelof Bouwmeester staat voorlopig op een derde positie in het klassement (11de en 3de plek vandaag), gevolgd door Nicolas Heiner (5de plek overall) en Rutger van Schaardenburg (7de overall). Roelof Bouwmeester: “Het was een goede dag, de eerste dag in de gold fleet. Ik ben zeer tevreden tot dusver. Ik vaar het hele event in de top 6. Hopelijk vaar ik morgen nog zo’n dag, dan zit ik in de medal race.”

Matchrace team
In de eerste race van de dag kwalificeerde het team van Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Mijke Lievens zich voor de gold fleet. Een protest vroeg op de dag leverde een behoorlijke vertraging op bij het matchracen. De laatste race werd pas rond 19 uur gevaren. Het ging om de ranking voor de kwartfinale, die de Nederlandse dames morgen varen. (Foto: Sander van der Borch)

Finn-klasse
Pieter Jan Postma zeilde vandaag een tweede en een zevende plek en staat daarmee 6de in het algemeen klassement.

Voor alle uitslagen zie: www.deltalloydregatta.org

foto’s:  Sander van der Borch

 

 

 

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld