De afgelopen maanden heeft Bellagio yachts in samenwerking met Vripack en Mulder Shipyard de “Bellagio” verder doorontwikkeld. Enkele weken geleden is Mulder Shipyard gestart met de bouw van het jacht. Momenteel wordt gewerkt aan het aluminium casco.

Mulder Shipyard bouwt de Bellagio onder het label “Built by Mulder”. Dit biedt een opdrachtgever de mogelijkheid om met een eigen ontwerp de expertise van Mulder Shipyard in te huren voor het realiseren van zijn droomjacht. Uiteraard dient het aangeleverde ontwerp wel te passen bij de uitstraling en de kwaliteitseisen van Mulder Shipyard.

Pim Dijksman van ontwerpstudio Vripack: “We hebben de hoofdelementen van de Bellagio zeer zorgvuldig gekozen. Het jacht heeft een enorm lang voorschip en een klein en laag sportief stuurhuis met een elegant aflopende spiegel. Hierbij hebben we ons laten inspireren door de eerste sportwagens, die ontwikkeld zijn tussen de wereldoorlogen”.

Marnix Hoekstra van Vripack voegt daaraan toe: “De Bellagio is duidelijk vanuit deze klassieke basis ontstaan en geëvalueerd met invloeden van de moderne wereld. Dit hebben we bij Vripack gedaan zonder afhankelijkheid van de vele hedendaagse trends.

De Bellagio wordt gebouwd in aluminium waardoor het gewicht tot een minimum beperkt zal blijven. Met 2x IPS600 motoren van Volvo bereikt het jacht een snelheid van circa 30 knopen. Optioneel is het mogelijk om het jacht te voorzien van 3x IPS600 motoren, waarmee de Bellagio een snelheid van 40 knopen zal halen.

Het interieur is strak en overzichtelijk ontworpen en wordt uitgevoerd met een eigenaars hut, twee gasthutten en twee badkamers. In het ruime stuurhuis is een kombuis gesitueerd met koelkast en kookgelegenheid. Vier riante stoelen achter het stuurhuisraam bieden zitcomfort aan de bestuurder en de passagiers. Tevens is er een grote bank en een groot zonnebed.

De technische installatie en de navigatie apparatuur zal worden uitgevoerd volgens een hoge standaard, zoals dat mag worden verwacht van een jacht dat gebouwd is bij Mulder Shipyard. De Bellagio zal uitermate geschikt zijn als cruiser, of als tender bij superjachten.

De Bellagio zal worden gepresenteerd aan de markt tijdens de Cannes Boatshow in 2012.

www.bellagioyachts.nl 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld