“Mooie Nel” is een nieuwe Mulder 55 Explorer die is gebouwd voor een opdrachtgever uit Nederland. De meeste jachten van Mulder zetten doorgaans koers naar de Middelandse zee. Dit jacht zal echter voornamelijk gebruikt worden in noord Europa. “Mooie Nel” heeft een vaste ligplaats in Voorschoten en is een bijzonder model in het leveringsprogramma van Mulder Shipyard, aangezien er nog niet eerder een Explorer jacht is gebouwd.

Mulder Shipyard heeft de “Mooie Nel” gebouwd onder het label “Built by Mulder”. Dit biedt een opdrachtgever de mogelijkheid om met een eigen ontwerp de expertise en vakmanschap van Mulder Shipyard in te huren voor het realiseren van zijn droomjacht. Uiteraard diende het aangeleverde ontwerp wel te passen bij de uitstraling en de kwaliteitseisen van Mulder Shipyard.

“Mooie Nel” is uitgevoerd met een rondspant romp, waardoor goede vaareigenschappen gegarandeerd zijn in diverse weersomstandigheden. De motorinstallatie bestaat uit twee John Deere motoren die elk 200pk leveren. Daarmee wordt een maximale snelheid bereikt van 11 knopen. De kruissnelheid van hat jacht is 9 knopen. De witte opbouw en grijs getinte romp zijn gecombineerd met verschillende hoogglans gelakte teakhouten details en hoogglans gepolijste RVS accenten. Het jacht is ondanks haar stoere uitstraling een zeer elegante verschijning.

Het interieur van het jacht is uitgevoerd in kersenhout met ongelakte teakhouten vloeren. Bijzonder is de vloerverwarming die door het hele jacht is toegepast. Dit garandeert een zeer gelijkmatige warmte door het hele jacht. “Mooie Nel” heeft drie hutten, twee gastenhutten midscheeps en een eigenaarshut in het voorschip. De salon is voorzien van een riante L-bank en de kombuis van alle luxe keukenapparatuur.

In het stuurhuis van het jacht is een comfortabele L-bank gecreëerd waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft naar buiten. Met een druk op de knop gaan de automatische screens naar beneden die de stuurhuisramen blinderen.
Verder is het stuurhuis uitgerust met een groot elektrisch schuifdak, voor maximale ventilatie en het gevoel van “buiten sturen”. De 4 teakhouten klapdeuren in het stuurhuis bieden toegang tot het achterdek. Daar is een U-bank gerealiseerd die voorzien is van comfortabele kussens.


Mulder 55 Explorer “Mooie Nel”

Builder Mulder Shipyard Cruising speed 9 knots
Design Mulder Fuel tank ca. 4.000 liter
L.O.A. 16.90 meter Water tank 1.500 liter
Beam 4.80 meter black water tank 600 liter
Draft 1.20 meter Cabins 2
Material Steel Bathrooms 2
Engines 2x John Deere 200hp Decks Teak
Displacement ca. 30 tons Price On request
Max speed 10.5 knots Classification CE-A. ocean

Momenteel is Mulder Shipyard gestart met diverse andere projecten, zoals de Mulder 73 Flybridge, 98 Flybridge en een aantal Favorites. Tevens zal het casco van de Bellagio binnenkort op de werf aankomen.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld