Na vijf dagen volle zon in Monaco was het even wennen in St Tropez. De gehele dag bewolkt en zelfs wat regen.
Gelukkig zit je bij Nikki Beach droog en ook VIP Room is prima vertoeven, maar daar komen we niet voor hoewel lekker lounchen op een terras of luieren aan boord, de bezigheid voor zondag was. En in Monaco waren we getraind in cocktailparties dus zoals de skipper van e Rambler Mick Harvey zei; No worries mate, where you from in Australie? Toen ik zei dat ik uit Holland kwam was hij verbaasd dat ik City of Sails droeg want dat was No Worries design uit Australie. Maar afijn nu dus ook in Nederland.

Maar de dag zelf bijna geen wind, dus testen was er niet echt bij. De Classical race van Cannes kwam met een dwarrelwind de haven binnen, het was echt genieten van al deze prachtige klassiek zeilschepen. Veel gaat nog steeds volgens traditie: De opening met fanfare, schepen met doedelzak speler op de spiegel en de bemanning netjes in een line up, maar ook de snelle nieuwe performance jachten trachten die traditie hoog te houden. Een vreemde eend zit altijd in de bijt, zie binnenkort de video waar een dame op de voorplecht de benen links en rechts laat bungelen, of is dit soms een Zweedse traditie?

We waren zeer benieuwd naar de Firefly het nieuwste performance jacht van F-yachts maar die was nog niet aangekomen, binnenkort meer daarover.


Reactiemogelijkheid uitgeschakeld