Amsterdam/Venlo – Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bij Nevy is het Lenco-WK zeilteam gepresenteerd. Dit team neemt, totnogtoe, als enige Nederlandse team deel aan het ORCi Wereldkampioenschap zeilen dat van 18 tot en met 25 juni plaatsvindt in Cres, Kroatië. Na deelname aan het WK in Cres gaat het Lenco zeilteam ook participeren aan de Copa Del Rey, het prestigieuze zeilevenement in Mallorca (van 30 juli tot en met 6 augustus). Ook deze race krijgt internationaal veel aandacht. Tot slot staat deelname aan zoveel mogelijk wedstrijden in Nederland gepland (waaronder het Nederlands kampioenschap), waardoor ook op de Nederlandse wateren het team succesvol hoopt te presteren.

Het team staat onder leiding van Erik van Vuuren, de voormalige wereldkampioen in de X-99 klasse en winnaar van de befaamde Admirals Cup met het Nederlands team in 1999. De afgelopen weken heeft een strenge selectieprocedure plaatsgevonden en is het uiteindelijke Lenco WK- team samengesteld. “Daarbij is, naast zeilkwaliteiten, vooral ook gelet op conditie en fysieke gesteldheid. En ook nu is niemand zeker van zijn plaats, het kan best zijn dat er mensen afvallen en vervangen worden”, zegt Erik van Vuuren.

Binnenkort gaat een deel van de bemanning naar Kroatië om daar mee te doen aan de Paasregatta. Bovendien wordt vrijwel elk weekend tot aan het WK intensief door het team getraind.

“Vorig jaar was een teleurstellend jaar, we hebben toen slecht gepresteerd”, zegt Nico Brabers, eigenaar en hoofdsponsor van de ‘Lenco’ (een Salona-37, vernoemd naar het consumentenelektronica merk uit Venlo dat Brabers leidt). “Daarom gaan we dit jaar proberen er een groot succes van te maken, en het is dan ook leuk dat Erik met het idee kwam om het WK te gaan varen”.

De sponsoren van het team en de boot zijn (naast Lenco) Salona, de werf uit Kroatië, Seacon Logistics, Sonic Emotion, Sangean, Magic Marine, Skips Maritiem, Boels Zanders Advocaten, One Sails, Gottifredi Maffioli en Von der Linden.

Het Lenco zeilteam bestaat uit Erik van Vuuren (coach en schipper), Kees van Uffelen (voordek), Henk Gorter (tacticus en navigatie), Koen van Gils (grootzeiltrim), Marc de Roos (genua en spinnakertrim), Jeroen Werkhoven (genua en spinnakertrim), Nico Brabers (pitman), Roland van der Hoek (mastman) en Rob Schutte (hoofd trim genua en spinnaker).

Via de website www.lencosailingteam.com zijn de verrichtingen van het Lenco Zeilteam te volgen, evenals via Twitter @lencosailing.

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld