Er zijn merken en boten die geen introductie nodig hebben. Riva is er zo een. Ontsproten in 1842 aan de hand van Pietro Riva, is Riva Boats inmiddels een legendarisch merk geworden met de karakteristieke Italiaanse stijl van La Dolce Vita.

In ons archief stuitten wij recentelijk op deze schitterende plaat van een Riva uit 1962. Het betreft een boot uit de Aquarama-lijn, een nautische verwijzing naar de Cinerama, de panoramische filmdoeken uit Hollywood.

Lipicar No1 op de zee

Deze Lipicar No1 werd destijds gepresenteerd tijdens de bootshow van Milaan en de eerste die hem mocht testen was Giovanni Agnelli, toen de grote baas van Fiat en in Italië ook wel bekend staand als de schaduwpremier van de 20ste eeuw. De promotieslogan rond deze boot luidde: Sun, sea, joy of living!

Deze boot werd uiteindelijk een megasucces, niet in de laatste plaats omdat de Riva-boot door de rich & famous als stijlicoon werd (en wordt) gezien en opdook in allerhande topfilms. De high-society, van topacteurs tot koninklijke lieden, van playboys tot sporthelden, heeft al jaren een gezamenlijke voorliefde en passie voor Riva. Wil je in de pittoreske haventjes rond de Middellandse Zee een beetje meetellen dan kies je voor de luxe beauty van een Riva. To own a Riva is…to be part of a dream!

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld