Onder de naam Holland Yacht Experience heeft een selecte groep Nederlandse jachtbouwers en aanverwante bedrijven de krachten gebundeld. Het concept van het Holland Yacht Experience beoogt door middel van gezamenlijke promotie en vertegenwoordiging aan de Franse Cote D’azur een groter publiek kennis te laten maken met de hoogwaardige kwaliteit die de Nederlandse Jachtindustrie te bieden heeft.

Deelnemende bedrijven zijn: Mulder Shipyard, Balk Shipyard, Arie de Boom Marine, Van der Vliet Quality Yachts en Wajer & Wajer. Deze gerenommeerde familiebedrijven hebben een jarenlange geschiedenis en een sterke focus op continuïteit binnen hun specifieke vakgebied. Door hun krachten te bundelen willen zij de watersportliefhebber een platform bieden waar de nadruk ligt op een divers aanbod van jachten en een brede service.

Door de recente economische situatie heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de markt waardoor er meer vraag is ontstaan naar kwalitatief hoogwaardige, duurzaam gebouwde- en waardevaste jachten met een sterke focus op service en after-sales. De deelnemende bedrijven hebben bestaansrecht door deze kenmerken. Jeroen van der Vliet (Van der Vliet Quality Yachts): “Met het wegvallen van mogelijkheden voor jachtfinancieringen is de vraag naar waardebehoudende jachten gestegen en daarmee is de doelgroep boven 50+ groeiende.

Dit zijn bij uitstek mensen die geïnteresseerd zijn in traditionele en tijdloze jachten en uitmuntende service.”

Het concept biedt de deelnemende bedrijven een steunpunt en kantoorfaciliteit aan de internationaal befaamde Boulevard van Cannes, La Croisette, op de herontwikkelde haven van Port Canto. Hierdoor kunnen deze bedrijven zich het gehele jaar door naar klanten toe professioneel profileren vanuit een toplocatie aan de France Cote d’ Azur. De bezoeker kan in het centre meer te weten te komen over de producten, diensten en rijke historie van de deelnemende bedrijven.

De bezoeker van het “Holland Yacht Experience centre” kan onder één dak op een laagdrempelige manier informatie krijgen, een kwaliteitsjacht aanschaffen, een jacht laten

refitten, onderhoudswerkzaamheden regelen, een jacht in de verkoop geven of een ligplaats aanvragen. Het “Holland Yacht Experience centre” is hierdoor een krachtig

samenwerkingsverband dat garant staat voor zorgeloos vaarplezier. Alex de Boom (Arie de Boom Marine): “Ik wil graag mijn bijna 40-jarige ervaring aan de Cote d’ Azur en in Frankrijk in een meer algemene zin ter beschikking stellen aan een nieuwe generatie Nederlandse watersportondernemers, in de hoop dat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.”

Het Holland Yacht Experience Centre is het gehele jaar geopend.

Meer informatie is te vinden op: www.hollandyachtexperience.nl

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld