De vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show is zondag door de organisatie met een positief gevoel afgesloten. In totaal brachten circa 41.000 mensen een bezoek aan de grootste watersportbeurs van de Benelux. De HISWA wordt volgend jaar van 5 tot en met 10 maart gehouden in Amsterdam RAI.

De vernieuwde HISWA Amsterdam Boat Show bood van 6 tot en met 11 maart alles op het gebied van watersport. Duizenden nautische artikelen en een uitgebreid assortiment zeil- en motorboten, sportboten en sloepen waren op de beursvloer te bewonderen. Naast vele primeurs en innovaties werd dit jaar voor het eerst de mogelijkheid geboden proefvaarten te maken in RAI-Haven. Ook voor gebruikte boten kon men terecht op de HISWA. Snelheidsduivels konden hun hart ophalen in de Power Boat Zone en wie van duiken houdt, kon terecht in het speciale Duikpaviljoen op de beursvloer.

Toch ontkomt ook de HISWA niet aan de huidige economische situatie. De beurs trok dit jaar minder bezoekers dan de vorige editie, toen circa 48.000 mensen de beurs bezochten. Ondanks het lagere bezoekersaantal is Amsterdam RAI tevreden met deze editie van HISWA ‘nieuwe stijl’. Beursmanager Rikkert Graat van Amsterdam RAI: “Een beurs is een afspiegeling van de markt en dat ook de watersport te maken heeft met economische tegenwind is geen nieuws meer. We hebben van onze bezoekers echter vele positieve reacties mogen ontvangen op deze vernieuwde HISWA. En dat smaakt naar meer. De nieuwe beursindeling werd als verfrissend, vernieuwend, overzichtelijk en goed gesegmenteerd ervaren. Ook de vele clinics, demonstraties en activiteiten op en rond de beursvloer mochten zich in een grote belangstelling verheugen, evenals de lezingen en workshops van zeehelden als Henk de Velde, Wouter Verbaak en Laura Dekker.”

Ook de eerste reacties van exposanten op deze editie van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn overwegend positief. Ondanks het economische tij werd er over het algemeen goed verkocht op de beursvloer. Jan van Duyn van Dekker Watersport is enthousiast over HISWA 2012: ”We zijn erg tevreden; na vier dagen hadden we al de omzet die we vorig jaar in totaal hadden bereikt.” Gerke Smakman van Dragon Marine kijkt uit naar HISWA 2013 en heeft zijn standruimte al gereserveerd: “We hebben in elk segment goed verkocht. Voor 2013 nemen we nóg meer standruimte.” Hessel Fekkes van Waterspoor uit Koudum: “Als dit crisis is, dan heb ik het gevoel dat hij ons voorbij vaart; het was een zeer goede HISWA 2012 voor ons.” Voor trouwe HISWA-deelnemer Jerry Schuiten van Interboat Sloepen & Cruisers was het naar eigen zeggen ‘de beste beurs ooit’.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld