Dinsdag tot en met zondag is de Amsterdamse RAI het domein van de HISWA, de grootste jaarlijkse watersportbeurs van de Benelux. Het is de jaarlijkse opening van hetvaarseizoen: zeven hallen zijn gevuld met boten, accessoires, nieuwe producten en er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Er is een programma met zeilboten, sloepen en motorboten. Voor de jeugd zijn er activiteiten in de RAI Haven als zelf zeilen, waterskiën, surfen en varen met een Honda buitenboordmotor. In het weekend vindt het Indoor Open NK wakeboarden plaats.

In het Zeiltheater zijn dagelijks sessies over droomreizen, onder andere van zeilmeisje Laura Dekker en solozeiler Henk de Velde, en technische en tactische tips voor wedstrijdzeilers. De HISWA telt een groot aantal paviljoens. Zo komt er een paviljoen met alle boten die deelnemen aan de Olympische spelen in Londen en een aantal zeilers van de Nederlandse zeilploeg zijn er ook. Daarnaast zijn er onder meer het Duikpaviljoen, de Jachthavenstraat, het Nieuwe Producten Plein, de expositie HISWA Innovatieprijs, het Onderhoudspaviljoen en de Watersport Winkelgalerij.

Het bruine schipperscafé Bitter is de plek om bij te komen en andere watersporters te treffen. De beurs is open op dinsdag, woensdag en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur. De HISWA werd in 1932 door een aantal bootbouwers en handelaren opgericht als brancheorganisatie voor watersportbedrijven. In 1933 organiseerden zij de eerste tentoonstelling. De eerste week van september vindt ieder jaar ‘HISWA te Water’ plaats in IJmuiden.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld