De YN 16750 is een 50 meter all aluminium explorer superjacht. Gebaseerd op een FDHF rompvorm ontwikkeld door Van Oossanen & Associates. De FDHF rompvorm biedt significante verbeteringen van de brandstofefficiëntie. Dankzij de lage weerstand van de FDHF kenmerken, bereikt het een maximale snelheid van 18,5 knopen. Dit betekent dat een oceaan oversteek met een minimum aan brandstof gebruik kan worden gemaakt, Het ontwerp van de romp, de appendages en de voortstuwings regeling is gericht op een economisch brandstofverbruik, zonder concessies te doen aan de prestaties en het comfort bij het varen.

Het exterieur is ontworpen door Frank Laupman van Omega Architects & AB Studios en heeft optisch een strak lijnen spel wat in werkelijkheid anders is.

Tien gasten kunnen worden ondergebracht in vijf hutten. De mastersuite 61 vierkante meter groot, die traditioneel is gelegen op het hoofddek, waarbij er twee aparte kleedkamers elk met een eigen badkamer zijn gelegen. De vier gasten hutten (twee VIP en twee tweepersoons) hebben allemaal een ensuite badkamer en zijn geplaatst op het benedendek. Naast hun luxe hutten, kunnen de gasten genieten van 237 vierkante meter outdoor leefruimte.

Voor de nodige watersport toys is er ruimte in de voorste garage. Op het achterste gedeelte kan een beach club worden gesitueerd van ca 21 meter met bijvoorbeeld een sauna en hammam.

 

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld