Heesen Yachts heeft onlangs het project Ventura (YN 16050), het derde schip in de nieuwe 50 meter all-aluminium klasse verkocht. Het eerste schip van dit type, de Satori, werd in februari te water gelaten.

De Ventura is het vierde contract voor een groot jacht dat in 2011 werd getekend. Volgens Heesen blijkt daaruit dat er altijd een markt is voor hoge kwaliteit en technische excellentie, ook als het economisch niet voor de wind gaat. Door een jacht wat al in aanbouw was te kopen heeft de nieuwe eigenaar een aantal voordelen zoals een korte levertijd. Heesen heeft momenteel 12 schepen in portefeuille, waarvan drie orders nog niet definitief zijn. De leveringen lopen tot 2015 en omvatten een totale lengte van 584 meter.

De Ventura wordt aangedreven door twee MTU-motoren van 2720 kW ,waarmee een hoge topsnelheid en een laag brandstofverbruik mogelijk is. De Italiaanse ontwerper Francesco Paszkowski heeft samen met de eigenaar gekozen voor een interieur van donker ebbenhout dat wordt gecombineerd met wit eiken. Er zijn zes slaapkamers voor 12 gasten aan boord. Het schip wordt in het voorjaar van 2013 opgeleverd.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld