Samsung introduceerde de 3D video-on-demand-service in Nederland. Hiermee kun je gratis 3D-content streamen via een speciaal ontwikkelde app voor het Samsung Smart TV-platform. Voor het eerst in Nederland hebben consumenten gratis en on-demand toegang tot 3D-content op Samsung Smart TV’s. Samsung’s 3D video-on-demand-service bevat momenteel gratis 3D-content in twintig genres, waaronder films, muziekclips, jeugdklassiekers, documentaires en trailers van partner DreamWorks.

Tot nu toe was 3D-content alleen beschikbaar via betaalde abonnementen en Blu-ray, maar in de loop van volgend jaar zal Samsung de TV-markt veranderen met nieuwe manieren om 3D-content te bekijken. Eind 2011 zullen 70 gratis 3D-video’s beschikbaar zijn via de ‘Explore 3D’-app. Om toegang te krijgen tot de video-on-demand-service van Samsung hoef je met 3D Smart TV’s enkel de ‘Explore 3D’-app te downloaden uit ‘Samsung apps’, de eerste en grootste App Store voor TV’s. Hier zijn ook andere apps verkrijgbaar, zoals MovieMax, Facebook, YouTube, Buienradar en Nu.nl.

Samsung Smart TV biedt een gebruiksvriendelijke Smart Hub voor apps, internet en andere verbindingen met de TV. Met de Search All-functie kun je niet alleen content zoeken op de televisie, maar ook op internet en op aangesloten opslagapparaten, pc’s of mobiele apparaten binnen het thuisnetwerk. Daarnaast denkt Samsungs Your Video-service met de kijkers mee. Deze beveelt films aan van allerlei webgebaseerde video-on-demand-leveranciers, uitgaande van het eerdere kijkgedrag.

Ook kun je chatten over de nieuwste hitseries via Facebook, Twitter en Google Talk. Met de Social TV-functie is het zelfs mogelijk om op een gedeeld scherm tegelijkertijd televisie te kijken en te chatten met vrienden. Bovendien kun je met een Smart TV eenvoudig surfen op internet tijdens het TV-kijken, met een oplossing die is geoptimaliseerd voor televisies.

De volgende Samsung Smart TV’s zijn nu in heel Nederland te koop en geschikt voor het gebruik van 3D-content: D8000 – 3D LED Smart TV, D7000 – 3D LED Smart TV, D6500 – 3D LED Smart TV, D6300 – 3D LED Smart TV, D8000 – 3D plasma Smart TV en de D6900 – 3D plasma Smart TV.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld