De Chinese Shandong Heavy Industrie Group en haar dochteronderneming de Weichou Group hebben 75% van de aandelen van Ferreti gekocht. De andere 25% is gelijkelijk verdeeld onder twee andere aandeelhouders de Royal Bank of Scotland en Strategic Value Partners.

Hiermee wordt het bestaan van de Ferretie Group gegarandeerd. De productie blijft vooralsnog in Italie, maar het zal ons niet verbazen als dit op termijn zal veranderen. Waarbij het design en ontwikkeling waarschijnlijk wel in Italie zal blijven maar de productie in het budget technisch aantrekkelijkere China zal plaatsvinden. De toekomst zal dit ons echter leren.

De overname omvat 178 miljoen investering en 196 miljoen schuldsanering. Wat het oorspronkelijke bedrag voor schuldsanering was is ons niet bekend. De nieuwe kapitaalsinjectie zal de marktpositie van Ferreti voor de komende jaren zeer zeker versterken. Met een verwachte vertienvoudiging van de Chinese markt in de komende drie jaar zal de groei vooral in Azie plaatsvinden. De nieuwe rijken in China willen in recordtempo hun Westers mede gefortuneerden inhalen en misschien zelfs voorbij streven.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld