Op de werf van Bloemsma Aluminiumbouw in Makkum, is begonnen met de bouw van het casco van een zusterschip van de Firefly Het zusterschip is de eerste uitdager in een rij die zeker nog langer zal worden. Gezien de getoonde belangstelling van dit nu al fameuze yacht.

De bouw van dit 115 voet Superyacht zal worden afgerond op de werf van Claassen shipyards en is vrijwel identiek aan het prototype de Firefly die werd gelanceerd in het voorjaar van 2011.

Het nieuwe yacht, de naam is nog niet belend zal racen in de Spirit of Tradition klasse. Daarnaast zal er een match racing worden gehouden met haar F-klasse zusterschip.

De Fclass yachts zijn ontstaan uit een behoefte om plezier met hoge performance terug te brengen in een zeiljacht. Een interieur wat gebouwd is op functionaliteit. De luxe aan boord is daarom ook teruggebracht tot een minimum. Het superyacht weegt daarom ook maar 60 ton wat de snelheid weer ten goede komt. Hoek Design heeft alle ervaring opgedaan met de Firefly in dit nieuwe yacht gestopt. Er zal dus wederom een stukje Nederlandse topkwaliteit worden afgeleverd met dit nieuwe Fclass yacht.

De nieuwe F-Class Association is zo samen gesteld dat de schepen gebouwd worden als een one-designklasse. Hoek design is momenteel in serieuze onderhandelingen voor romp nummers drie en vier, en de verwachting is dat de belangstelling voor de F-klasse exponentieel zal toenemen als mensen zien waartoe deze schitterende ontwerpen in staat zijn op het water.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld