In Lorient, centrum van de mondiale oceaanzeiltop, wordt in splinternieuwe loodsen gewerkt aan exclusieve motorjachten. De werf aan de Franse westkust ligt pal naast de plek waar de grootste racetrimaran ter wereld, de Banque Populaire, werd gebouwd. Maar Arcoa richt zich op een ander exclusief publiek. De motorjachten zijn modern gestyled, superluxe uitgevoerd en voorzien van heel veel bijzondere gadgets.

Net zoals Franse auto’s vaak als eerste met nieuwe vindingen komen, die je pas jaren later op andere merken tegenkomt, loopt Arcoa voorop als het gaat om gadgets die het comfort, de vaareigenschappen en de veiligheid aan boord verbeteren. Toch is dit niet alleen een jacht voor liefhebbers van hebbedingetjes. Daarvoor is het met een vanafprijs van bijna twee miljoen gewoon te duur. Maar waar mensen zich willen omringen met moderne producten en hun imago ontlenen aan smaakvol design, scoort een merk als Arcoa Yachts goed. Het is dus niet verwonderlijk dat het merk aan de Mediterrane kusten in oorden als Cannes, Nice en St. Tropez, steeds vaker wordt gespot.

Chris Minnee is de Nederlander die het exclusieve merk naar Nederland haalt. “Ook hier hebben we behoefte aan jachten die aansluiten op de lifestyle van de jetset. En dankzij de bijzondere uitrusting is de Arcoa zowel goed in ons natte klimaat, als in zonnige vaargebieden te gebruiken.” Bijzonder aan de nieuwe Yacht 62 zijn de tendergarage vanuit de spiegel, het verzinkbare zwemplateau, de elektrisch te openen kuipramen en het megagrote schuifdak in de salon. De Arcoa Yacht 62 zal voorlopig nog niet in Nederland te zien zijn. Geinteresseerde watersporters moeten om het jacht te bekijken naar Lorient, pal onder Bretagne afreizen.

Bron: de vaarkrant

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld