Goed nieuws voor jachtbezitters die op zoek zijn naar de perfecte ligplaats. Via DirectBerth.com en de Nederlandse versie DirectLigplaats.nl vindt u in een handomdraai de ideale plek.

Jachteigenaren hebben via deze site meteen een goed overzicht van de jachthavens inclusief up-to-date informatie voor het vinden van de juiste ligplaats, maat en locatie. Een site die uniek is omdat er informatie wordt verstrekt over allerhande wereldwijde ligplaatsen, aangevuld met regionale informatie.
Het adressenbestand van ligplaatsen is aangevuld met contactdetails, lokale faciliteiten, extra service van de ligplaats, exacte Lat- en longitude coördinaten, ligplaatsnummers, prijzen en de afstand vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven.
Het zoekproces is heel simpel: selecteer een land, stad of kijk op de wereldkaart van DirectLigplaats.nl voor de gewenste ligplaats en download alle informatie die u wilt. Gesponsorde jachthavens hebben hun eigen unieke pagina in het bestand. Vooralsnog beschikt de site over 18.000 jachthavens en dit aantal stijgt dagelijks.

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer van DirectLigplaats.nl is Henk van Egmond, een fanatiek en gepassioneerd watersporter. De specialiteiten die hij over de afgelopen 20 jaren heeft mogen ontwikkelen liggen op het gebied van start-ups, general management, client management & process optimalisatie en innovatie. Deze internationale verantwoordelijkheden heeft hij succesvol uitgevoerd in erkende Global Corporations.
Na 16 jaar alle continenten te zijn overgevlogen was het tijd voor iets anders! Iets wat hij al heel lang wilde; een eigen onderneming en indien mogelijk… in de watersport. In 2001 had hij een concept ontwikkeld dat door andere prioriteiten bleef liggen. Dit concept is nu gelanceerd.

Links: Jachthaven Midden: man door patrijspoort Rechts: Jachthaven

Na een jaar lang marktonderzoek te hebben gepleegd en het zoeken naar een plek voor zijn eigen jacht, kwam hij al snel tot de conclusie dat het sinds 2001 nog steeds heel moeilijk is om een haven te vinden en daarnaast ook snel een overzicht te krijgen van beschikbare ligplaatsen. Er was dus in al die jaren weinig veranderd.
Er zijn duizenden andere online-platformen die claimen ligplaatsen bloot te stellen maar uiteindelijk niets anders doen dan het opsommen van contactgegevens van Marinas. Met als gevolg dat je uiteindelijk nog iedereen moet afbellen.

Het concept werd vervolgens gepresenteerd aan de grotere watersportorganisaties waar het zeer positief werd ontvangen. Eindelijk was er iemand die dit stukje van de watersport inzichtelijk ging maken. Voorbeeld voor DirectBerth.com was onder meer de succesvolle huizenmarktsite Funda: één portal om te vinden wat je zoekt en gelinkt te worden met de makelaar of in dit geval haven van je keuze nadat je precies weet of er wel beschikbaarheid is. Dit voorkomt onnodige telefoontjes en leidt direct tot transacties.
DirectBerth.com is recentelijk gelanceerd op de bootshow van Düsseldorf. De reacties van medeparticipanten waren overweldigend. Opmerkelijk is ook dat met name jachtbouwers dit nieuwe concept positief begroeten aangezien er vaak pas een boottransactie plaatsvindt als men een ligplaats heeft gevonden. DirectBerth.com levert dus ook support aan de collega’s in de watersportbranche.

DirectBerth heeft wereldwijd 56 domeinnamen in alle belangrijke landen met de lokale extensies. Directberth is te vinden via de toepasselijke trefwoorden in alle talen. Dit heeft men gedaan om een echte globale uitstraling te creëren en gevonden te worden in alle continenten. De sites DirectBerth.com en DirectLigplaats.nl staan garant voor een ‘global vision with local knowledge’ en vullen eindelijk een leemte in de watersportwereld.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld