Net als voorgaande jaren blijft het dumpen van afval in het water de grootste ergernis van de watersporter (51%), gevolgd door alcohol gebruik op het water (38%) en te hard varen (38%).

De tijd op het water wordt met name doorgebracht door te genieten van de natuur (44%) en zwemmend (44%). Daarnaast zijn uitrusten en/of luieren (39%), eten/en of drinken (30%) en kletsen (28%) de populairste vormen van tijdsbesteding op het water. Dit komt deze week naar voren uit de 5e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek van Eileen.

Hoewel het dumpen van afval de grootste ergernis is op het water, is het opvallend dat watersporters zich dit jaar over het algemeen minder ergeren aan bepaalde zaken op het water. Het zijn met name de vrouwen die helemaal geen ergernis op water kennen.

De 5e editie van Het Nationale Watersport Onderzoek is in de maanden juli en augustus van dit jaar uitgevoerd onder 761 respondenten. Via Internet konden watersporters hun mening geven over diverse aspecten van de watersport. Dit representatieve onderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd onder Nederlandse watersporters in de leeftijd van 18 tot 79 jaar.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld