Dag twee een aantal prachtige introducties gezien op de beurs. In het vorige bericht even de HISWA aangehaald, nu noge eens om onze Nederlandse Nautische organisatie een compliment te geven over hun nieuws voorziening tijdens een beurs.

Hier in Monaco is geen informatievoorziening vanuit hun persafdeling. Dan heb ik toch liever de kantinetafeltjes en accurate informatie dan hier de design persruimte en “zoek het maar uit” overigens wel heel vriendelijke hosts. Dus zelf maar op pad om op nieuws te jagen. Even in staccato stijl, Vitters komt met een 34 mtr. Carbon High performance yacht, Oceanco ligt hier met de Seven Seas van Steven S. we mogen er niet te veel over zeggen dus daarom maar zijn achternaam afgekort.

De Valk ligt er weer met een aantal hele mooie schepen, zowel motor als sailing. Nog even bij U Boat gekeken, niet de horloges maar de mini onderzeeers een wannahave voor op het achterdek, en wordt gewoon in Breda gebouwd! Natuurlijk ben ik ook naar de Rue de Pays Bays geweest, de meest exclusieve ‘straat’ op de beurs waar meer dan de helft Nederlands is. Ik doe de design straat misschien tekort hiermee want ook daar opvallend veel Nederlanders, Nederland is hot lijkt wel hier in Monaco.

Dan toch nog buitenlands nieuws.
Een schitterende onthulling van de Revolver een Italiaans/Amerikaans product, een sportboat pur sang. En Hodgdon Yacht heeft een schitterende presentatie van hun Limo Tender een 10,4 meter lange zeer luxe tender. Voor de Seven Seas is deze overigens custom build gemaakt want er is ‘even’ een metertje afgehaald. En de mosselpartys hebben het wat mij betreft een concurrent bij. Ik werd verzoch einde van de dag even terug te komen voor hun Lobster cocktailparty, echt de Hamburger cultuur ontstegen, wat een heerlijkheid die Amerikaans Lobster prima geregeld en mooi dichtbij Moonen voor hun cocktailparty want ook dat hoort erbij op de Monaco Yacht Show.

Als beschermheer van de Monaco Yacht Show ZKH Prins Albert bracht hij vanmiddag om 12.00 uur een bezoek aan de haven met al zijn exposanten.Aan boord van een van de jachten werden de handen nog even geschud en werd er beleefd door ZKH Prins Albert naar de Nederlandse afvaardiging alhier gevraagd.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld