Bij de verkiezing voor de Europese jachten van het jaar heeft het Nederlandse Bruijs Jachtbouw een belangrijke prijs in de wacht gesleept. De Bruijs Coaster 14.00 OC werd Europees jacht in de klasse van de waterverplaatsende schepen.

De door Willem Nieland ontworpen Coaster is eveneens genomineerd als HISWA Boot van het jaar 2012 en wordt in maart in Amsterdam tentooongesteld. Andere Nederlandse genomineerde waterverplaatsende jachten zoals de Boarncruiser Retro 42 en de Linssen Range Cruiser 450 Sedan vielen buiten de prijzen.

Bij de zeiljachten was er voor het eerst in jaren geen Nederlandse winnaar. Na twee prijzen in de afgelopen twee jaren werd de nieuwe Saffier 10Sc niet eens genomineerd.

De genomineerde Nederlandse jachten Eagle 44, Keus 22 en Bestewind 50 trokken bij de prijsuitreiking helaas ook aan het kortste eind. Toch is een Nederlandse winnaar en zes nominaties in het geweld van alle buitenlandse megawerven een goed resultaat te noemen. De winnaar Bruijs Jachtbouw, weerspegelt dan ook de goede kwaliteit en het hoge niveau van de Nederlandse Jachtbouw, aldus de jury.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld