Het aantal inschrijvingen van exposanten voor de HISWA te water loopt 15% voor op dat van vorig jaar rond dezelfde tijd. Daarmee blijkt de belangstelling voor deelname flink toegenomen. De in-water bootshow wordt dit jaar voor het eerst op de NDSM-werf in Amsterdam gehouden.

Niet alleen de locatie is nieuw, ook het concept is aangepast en richt zich op drie nautische belevingswerelden (luxe, recreatie en actief) waarin de deelnemende boten een plek krijgen. Ruim 250 exposanten uit binnen- en buitenland presenteren van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012 hun nieuwste ontwerpen en nautische producten. Het expositieprogramma wordt omlijst door een bruisend activiteitenprogramma op en rond het water.

Niet alleen trouwe deelnemers tonen zich positief over de verhuizing en de nieuwe koers die de HISWA te water vaart; de deelnemerslijst telt nu al een dertigtal bedrijven die voor het eerst meedoen of weer terug zijn van weggeweest.

“Op dit moment hebben 147 exposanten zich definitief ingeschreven met 194 boten en dat is 15% meer dan vorig jaar rond deze tijd. Een mooi resultaat gegeven de nog altijd moeilijke marktomstandigheden,” aldus Farouk Nefzi, directeur HISWA Multimedia BV.

Van de 194 boten die inmiddels zijn aangemeld voor de HISWA te water 2012, gaat het bij ruim dertig om een Nederlandse, Europese of wereldprimeur. Enkele voorbeelden hiervan zijn bij de motorboten: de Tenderline G7 (Tenderline), de Marex 320 Aft Cabin Cruiser (Marex/De Boarnstream), de Sturier 620 (Jachtwerf Volharding), de Maremiss 63 (Hofstra Jachtbouw), de Mulder 73 Flybridge en 72 Convertible (Mulder Shipyard), de Swift Trawler 48 (Bénéteau), de Contest 52MC (Contest Yachts), de Smalland Tempo (Smalland Maritiem), de Jetten 44 Sedan (Jetten Yachting), de Vivante 55 HT (Vivante Yachts), de Williams Dieseljet 565 (Delta Watersport) en de Thomasz Tristan 50 (Thomasz Yachts). Bij de zeilboten worden de Sense 46 (Bénéteau), Contest 72CS (Contest Yachts), Oyster 725 (Oyster Marine) en de Bavaria Vision 46 (Bavaria) voor het eerst aan het grote publiek getoond. Een andere blikvanger zal ongetwijfeld de Clipper Stad Amsterdam zijn, die tijdens de HISWA te water een plek krijgt aan de buitensteiger en tevens als hospitality schip voor de gemeente zal fungeren.

De HISWA te water is het Mekka voor iedereen die graag het water op gaat, van mooie boten houdt of kennis wil maken met de watersport. Bezoekers ontdekken er een breed aanbod van de Nederlandse en internationale jachtbouw. Seriegebouwd of (semi)custom-built, dinghy of superjacht, staal of polyester: het overzicht van schepen is zonder meer indrukwekkend te noemen. Daarnaast is er ook aandacht voor laagdrempelige watersporten en kleine open (zeil)boten. Het expositieprogramma wordt omlijst door een bruisend activiteitenprogramma op en rond het water. Demonstraties, wedstrijden, proefvaren, lezingen, gratis zeillessen voor kinderen en nog veel meer staan onder andere op het programma.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld