RUMPT – De bewoner van een villa aan de Molendijk in Rumpt, B. de Groot, heeft het tot aan de hoogste rechter opgenomen tegen Waterschap Rivierenland. Dat weigert hem een ontheffing te geven voor het afmeren van zijn negen meter lange motorboot in een inham van de Linge die grenst aan zijn tuin.

Gisteren stapte De Groot naar de Raad van State in Den Haag vanwege het in zijn woorden ‘antieke beleid’ van het waterschap. “Als ik de vaste motor eruit haal en er een veel vuilere tweetakt-buitenboordmotor aan hang mag mijn boot er wél liggen.” De Groot is eigenaar van de inham, maar omdat het waterschap het insteekhaventje tot het openbare vaarwater van de Linge rekent, heeft het waterschap het daar voor het zeggen, meldt dagblad de Gelderlander.

Handmatig bewogen vaartuigen als roei- en zeilbootjes mogen er wel liggen. Die zijn volgens de driekoppige delegatie die het schap gisteren naar Den Haag stuurde meestal een stuk kleiner. “We willen aan de oevers geen lint van grote motorboten”, stelt het waterschap. De bestaande ligplaatsen voor grote motorboten laat het schap met rust maar in zogenaamd nieuw water worden voor motorboten en grotere zeilschuiten geen ontheffingen meer verleend.

De Groot kocht zijn huis aan de Molendijk tien jaar geleden, mede vanwege de inham waar hij een flinke motorboot dacht te kunnen parkeren. Al vrij snel kreeg hij last met medewerkers van het waterschap die zeiden dat hij zijn boot moet weghalen.

De uitspraak volgt binnen zes weken.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld