Jachtwerf Mulder is opgericht in 1938 door Dirk Mulder sr. en is een begrip in de Nederlandse jachtbouw. Dit traditionele familiebedrijf, waar nog altijd een Mulder aan het roer staat, heeft zijn goede naam en faam te danken aan de klassieke Super Favorite Kruisers, de latere Favorite Superieur en de Mulder Custom Build motorjachten. Deze motorjachten sieren nog altijd de Nederlandse en buitenlandse wateren.

Ter gelegenheid van het 70 jarig jubileum van Mulder Shipyard, heeft Mulder Shipyard de Mulder Favorite nieuw leven ingeblazen. De Favorite Kruiser werd van origine geïntroduceerd begin jaren 50. In 2011 is wederom een jacht geïntroduceerd onder de naam Mulder Favorite. Dit volledig nieuwe design is ontworpen door Guido de Groot en wordt door Mulder Shipyard geproduceerd in limited editions.

Dit nieuwe volledig aluminium jacht kan gebouwd worden in drie verschillende uitvoeringen, namelijk de 1400, 1500 en de 1600. Het design is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Guido de Groot en Vripack Naval Architects. Opmerkelijk is het retro lijnenspel en de eigenwijze steile boeg.

Het jacht is naar keuze beschikbaar met een rondspant- of knikspant romp en wordt uitgevoerd met twee motoren. De jachten hebben een brede motorenkeuze, van 2x 150pk tot 2x 435pk. Door de rondspant vorm is dit jacht zeer geschikt voor comfortabel “cruisen”, zowel op 10 knopen als op 25 knopen.

De Mulder Favorite 1400 die recent is opgeleverd is uitgevoerd met 2 keer het IPS600 systeem (435pk) van Volvo en heeft een knikspant romp met sprayrails. Hiermee bereikt zij een maximum snelheid van rond de 35 knopen. Ook de Mulder Favorite 1500 is in aanbouw. Deze krijgt een rondspant romp met conventioneel schroefassysteem, aangedreven door twee Volvo D6 motoren die elk 330pk leveren. De berging in het achterschip herbergt een 3.00m tender.

Ieder jacht dat wordt gebouwd bij Mulder Shipyard wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de opdrachtgever. Afwerking en detaillering wordt gekozen op basis van de persoonlijke wensen van de eigenaar. Dit geldt ook voor de nieuwe Mulder Favorite lijn. De Mulder Favorite 1400 heeft een mooi Kersenhouten interieur met panelen op de deuren. De vloer is van Wengé hout en de banken van luxe leer.

Momenteel is Mulder Shipyard gestart met de bouw van nog eens drie Mulder Favorites. Deze worden volgend jaar opgeleverd.

Reactiemogelijkheid uitgeschakeld